?>
Wordpress Web Sitesi Nedir?
  • Yayınlama Tarihi: 10/07/2022

 Günümüzde web sitesi veya web tasarım denildiğinde Wordpress, kesinlikle akla gelen ilk isimlerden biridir. Bu denli ismini duyuran ve kullanımı oldukça yaygınlaşan Wordpess nedir?

Wordpress, basit bir anlatımla herhangi bir yazılım dili bilmeyen ve daha öncesinde web tasarıma dair herhangi bir tecrübesi olmayan herhangi birinin dahi kendine özel bir web sitesi oluşturabildiği bir web sitesi oluşturucusudur.

PHP dilinde yazılmış olup MySQL veritabanını kullanan bir CMS programı olan Wordpress, sahip olduğu basit ara yüz ve kullanım tecrübesi sayesinde kısa sürede öğrenilse bile yeni başlayanlar için biraz kafa karıştırıcı olabilmektedir.

Wordpress Nedir?

2003 yılında basit bir blog sitesi olarak karşımıza çıkan Wordpress, başlangıcından itibaren sürekli gelişimine devam ederek günümüzün en önemli CMS (content management system / içerik yönetim sistemi) platformu haline gelmiştir. Kullanıcı tecrübesini en keyifli ve verim alınabilir hale getirmeyi amaçlayan Wordpress, açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Günümüzde internette bulunan web sitelerinin %30 ila %35’lik bir kısmı Wordpress ile yapılmıştır. 

Wordpress içerisinde kendi temalarını barındırır ve isterseniz kendi sistemiyle, isterseniz içerisinde bulunan eklentiler yardımıyla bu temaları kişiselleştirmenize olanak tanır. Kullanıcıya sonsuz bir kişiselleştirme olanağı tanıyan platform, içerisinde bulunan temalar ve eklentiler sayesinde e-ticaret sitesinden kurumsal web sayfasına, basit bir blog sitesinden çevrimiçi eğitim sitesine kadar sayısız amaçla kullanıcının bütün ihtiyaçlarını karşılayan web sayfaları tasarlayabilme imkânı sunuyor. Wordpress aslında iki alan adı altında; .com ve .org uzantıları olarak ayrılmakta. Uzantısı .com olan site basit olarak .org uzantısına sahip olan sitenin özelliklerinin çok küçük bir kısmını barındırmaktadır.

Wordpress’in Faydaları Nelerdir?

-        Özel bir yazılımla tasarlanan bir web sitesi, kullanım amacı ve büyüklüğüne göre haftalarca veya aylarca sürebilmektedir. Wordpress bu sürenin neredeyse yarısından fazlası kadar zamandan tasarruf etmenize olanak tanır.

-        Wordpress’in kendi içerisinde halihazırda gelen spam önleyici, internet sayfasının yüklenme süresini hızlandıran eklentiler gibi çeşitli aletler barındırır. Bunların yanı sıra kütüphanesinde bulunan çeşitli eklentiler sayesinde sitenin arama motoru optimizasyonunda kullanıcılara yardım etmektedir.

-        Oluşturulan bütün siteler responsive (mobil uyumlu) olarak tasarlanır.

-        Wordpress ile tasarlanabilecek bir web sitesini özel bir yazılım diliyle tasarlayabilmek için söz konusu dilde yetkin olabilmeniz gerekmektedir. Wordpress sayesinde yazılım dilleri hakkında hiçbir bilginiz olmaması durumunda bile kolayca kişisel web sitenizi oluşturabilirsiniz.

Wordpress sayesinde artık herkes bir web sitesi yapabilir hale geldi. Yalnız bu platformla tasarlanan web sitelerine basit ve kolay hacklenebilen güvensiz siteler gözüyle bakmak büyük bir hata olur. Keza böyle bir durum olsa dünya çapında ünlü firmaların web sitelerinin bile Wordpress tabanlı olması söz konusu bile olamazdı. Wordpress tabanlı web sitesi olan bazı büyük firmalardan bahsedecek olursak; Toyota, Mercedes Benz, Microsoft, Adobe, Gittigidiyor ve Unicef’i örnek gösterebiliriz. 

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz