?>
SEO Nedir?
  • Yayınlama Tarihi: 08/06/2022

Google, Bing ve Yandex gibi çeşitli arama motorlarında, organik arama sonuçlarında web sitenizin görünümü ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilmesi için geliştirilen işlemlerin hepsine, arama motoru optimizasyonu yani search engine optimization (SEO) denir. Siteniz arama sonuçlarında ne kadar üstlerde görünürse, dikkat çekme ve potansiyel ve mevcut müşterileri işletmenize çekme olasılığınız o kadar artar. Bir SEO uzmanı tarafından alınacak SEO hizmeti, sitenizi düşündüğünüzden daha yükseklere taşıyabilir.

SEO Nasıl İşler?

Google ve Bing gibi arama motorları, internette bulunan bütün sayfaların içeriklerini toplamak, analiz etmek ve bir dizine koymak için 'örümcek' adı verilen botlar kullanır.  Örümcekler bilinen bir web sayfasından diğer sitelerdeki sayfalara verilen harici bağlantıları ve o site içindeki sayfalara verilen dahili bağlantıları takip eder. Bu sayfalardaki içerik ve takip ettiği bağlantıların tamamı, tarayıcının her bir sayfanın içeriğini ve arama motorunun dizin adı verilen devasa veri tabanındaki diğer tüm sayfalarla anlamsal olarak nasıl bağlantılı olduğunu anlamasına hizmet eder. Arama kutusuna bir kelime yazdığınızda, arama motoru o kelime için en doğru ve faydalı olduğuna inandığı sonuçları karşınıza çıkarmak için karmaşık algoritmalar kullanır. Bu organik sonuçlar, metinlerle dolu web sayfalarını, haber makalelerini, resimleri, videoları, yerel işletme listelerini ve diğer daha nice içerik türlerini içerebilir. Arama motorlarının algoritmalarının işleyişi birçok etkene bağlıdır ve bu etkenler değişen kullanıcı davranışlarına ve makine öğrenimindeki gelişmelerle sürekli değişip gelişmektedir. Bu yüzden SEO ajanslarının ve SEO uzmanlarının yenilikleri yakalayabilmek adına sürekli çalışmalar yapması gerekmektedir.

Neden SEO Hizmeti Almalıyım?

Günümüzde bir mal veya bir hizmet hakkında bilgi almak ve araştırmak için çoğumuzun başvurduğu ilk yollardan biri bu hizmeti veya malı online ortamda aratmak oluyor. Yarışın ve seçeneğin bu kadar fazla olduğu internette markanızın vitrini olan web sitenizi tepelerde tutmak markanız adına en büyük yatırımlardan birisi olacaktır. Doğru bir uzman veya ajans tarafından markanız adına yapılacak doğru çalışmalar ve araştırmalarla size özel sunulan SEO hizmeti sayesinde sitenizi üst sıralara taşımak mümkün.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve SEO çalışmaları tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek araştırmanın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Danışmanlık, SEO Hizmeti, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz