?>
Özel Tasarım Web Sitesi Nedir?
  • Yayınlama Tarihi: 01/05/2022

Günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan Wordpress gibi hazır web siteleri; her ne kadar kullanımı oldukça rahat ve kolay olsa da kullanıcıya her zaman istediklerini sunamayabiliyor. Bu durumda ise özel tasarım web siteleri çoğu kişinin daha yolun başında başvurdukları bir çözüm sunuyor. 

Özel tasarım web siteleri, geliştiriciler tarafından sunulan belli şablon veya özelliklere bağlı kalmadan; istenildiği şekilde özgürce ve hiçbir platforma bağlı kalmadan oluşturulan web siteleridir. Bir web sitesi şablonu, web sitelerinde kullanıma hazır bir şekilde kullanıcıların yalnızca istedikleri bilgiyi doldurarak çok az bir zaman ve efor ile web site kurulmasına olanak sağlar. Ama söylenildiği üzere, çoktan düzenlenmiş o sayfa düzenine uymak gerekir ve bu da genellikle avantaj gibi gözükse de bazı durumlarda kullanıcıyı kısıtlayarak oldukça büyük bir dezavantaj haline gelir. Oysa bu şablonlara veya herhangi bir platforma bağlı kalmadan tasarlanan özel tasarım web siteleri ise kelime anlamından da çıkarılacağı gibi; kullanıcılar için benzersiz ve sınırsız bir şekilde kendi istedikleri özellikleri sunmaları için bireysel veya iş amaçlı yapılır.

Öte yandan en net avantajı olan eşsizliğin yanı sıra özel tasarım web siteleri kullanıcısı için daha birçok avantaj ve faydayı beraberinde getirir. Kullanıcısının kimliğini de ifade eden sitesi, hazır sitelerin aynılığından uzak bir şekilde kişi veya markanın kendi öz stilini ve kimliğini kendi stilinde ifade etmesine imkân tanır. Tamamen isteklerin doğrultusunda geliştirilen bu özel tasarım siteler işlevsellik anlamında kullanıcıya en tatmin edici deneyimi sunarken, mükemmel bir optimizasyona da sahiptirler.

Bir başka açıdan bakacak olursak özel tasarım bir web sitesi, bir işletmenin özünü, ilgi alanlarını ve hedeflerini; görsel olarak çekici ve benzersiz bir biçimde birleştiren ve müşterinin belirttiği özel ihtiyaçları karşılayabilen bir tasarımdır. Ücretsiz çevrimiçi şablonlar veya herkese uyan tasarım temaları, özel web sitesi tasarımlarının bir parçası değildir. Bazı web tasarım firmaları özel bir web tasarımını, bir şablon da dahil olmak üzere değiştirilmiş her şey olarak kabul ederken; bir diğer kesim ise bir platform üzerine kurulmuş bir şablonu büyük ölçüde değiştirebilir ve buna “özel web sitesi tasarımı” adını verebilir.

Yelpazenin bir diğer ucunda ise “özel web tasarımının” tamamen benzersiz olduğunu ve bir platform üzerine kurulmadığını düşünen ajanslar da var. Mikroarea ise Ankara da bulunan ve özel tasarım web sitesi hizmetlerini de bünyesinde barındıran bir reklam ajansı ve web tasarım firmalarından olup; tamamen müşterinin ihtiyacına yönelik hareket ederek hazır platformlardan da özgünlükten ödün vermeden yararlanabilirken; aynı zamanda tamamen kullanıcıya ve isteklerine özel bir tasarım web sitesi hazırlama hizmeti de sunmaktadır. 

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz