?>
Özel Tasarım Web Sitesi Neden Tercih Edilmelidir?
  • Yayınlama Tarihi: 01/05/2022

Bir şirketin ihtiyaçlarına ve markasına uyacak şekilde uyarlanarak özgür ve özgün bir şekilde oluşturulan özel tasarım web sitelerinin, her ne kadar bir süredir yerlerini hazır tasarımların yer aldığı platformlara bırakmış gibi gözükse de önemleri aksine gün be gün artmaya devam etmektedir. Hazır web sitesi oluşturucuların cazibesine kapılmaktansa; özel tasarım web siteleri neden tercih edilmelidir sorusuna vereceğiniz cevap ise yalnızca daha fazla zaman ve masraf edecek olmanız asla değildir.

Dünyada milyarlarca web sitesi olduğunu ve 1 milyar sınırının ise 2016 da çoktan geçilmiş olduğunu düşününce; hızla artan web sitesi sayısının ivmesi gerçekten şaşırtıcı bir noktada. Lakin bu durum her ne kadar çeşitlilik ve seçeneğin pozitif bir şekilde arttığını düşündürtse de öte yandan özellikle çevrimiçi işletmeler içinde rekabetin çok daha sıkı bir halde olduğu anlamına da gelmektedir. İşte gittikçe kızışan bu rekabet ortamında özellikle de çevrimiçi bir varlığa ihtiyaç duyan bir işletmeyseniz neden özel tasarım bir web sitesi tercih etmeniz gerektiğinin cevapları.

Markanız, müşteriler için kim olduğunuzdur ve kimliğinizdir. Kimliğinizin dijital ortamdaki tasviri olan web sitenizin ise özellikle de hizmetlerinizi veya ürünlerinizi satın alacak ya da alan kişiler tarafından nasıl algılandığı da en önemli şeylerden birisidir. Bu bağlamda ise sorulması gereken en önemli soru söz konusu ‘markanın internette ne kadar güçlü gösterilmesinin’ istendiğidir. Bunun bir diğer anlamı ise aslında işletme markanızın müşteriler için ne kadar önemli olduğudur. Yani markanız ne kadar önemliyse, özel tasarım bir web sitesine ihtiyaç duyma olasılığınız da o kadar artacak demektir. Her ne kadar hızlı, kolay ve maliyetsiz olmaları ilgi çekse de hazır web sitesi platformları; web tasarım firmalarının özel tasarımlar aracılığı ile sunabildiği ve markalaşmanın esası olan benzersizlik özelliğinden mahrumdurlar.

Pazarlamanız, profesyonel itibarınızı yansıtmalıdır. Bu noktada, hazır bir web sitesi oluşturucu kullanmak her ne kadar paradan tasarruf etmenizi sağlasa da uzun vadede işinize büyük zarar vermiş olursunuz çünkü unutmayın ki bu şablonu alan bir tek siz olmayacaksınız. Bu durum markanızın ve markanızın kimliğini dijital ortamda temsil eden sitenizin özgünlüğünü yok ederek, web sitenizin de markanızın da internet üzerinde bulunan birçok diğer işletme gibi gözükmesine sebebiyet verecektir. Web siteniz ne kadar özelleştirilmiş olursa, hedef kitlenize o kadar profesyonel görünürsünüz. Web sitesi oluşturucular size ihtiyacınız olan bireyselliği vermez.

Öte yandan sınırları en aza indiren özel tasarım web siteleri, kullanıcının isteğine göre tamamen sıfırdan ve istenilen özellikler ile donatılarak oluşturulabilmektedir.  Birçok insan bu özelliğin öneminin farkında olmasa da özellikle tüm tarayıcılar ile uyumlu olmaları aslında web tasarım firmalarının ısrarla parmak bastığı önemli özelliklerinden biridir. Bir web sitesi şablonu tarayıcıya göre değişen ve karmaşıklaşan bir format kullanıyor olabilir. Bu hem sitenizin yavaşlamasına veya daha farklı problemler dahi yaşamasına sebebiyet verebilirken en önemlisi de arama motoru sonuç sayfasındaki sıralamanızı da olumsuz yönde etkileyerek göz önünden düşmenize sebebiyet verebilir. Özel bir web sitesi, tasarımınızın birden çok tarayıcıda tutarlı kalmasını sağlarken; arama motoru optimizasyonu açısından çok daha iyi sonuçlar sağlar. 

Bu durumda hazır web sitesi oluşturucu platformların aksine web tasarım firmaları müşterileri için hazırladıkları web sitesinin uygun optimizasyona sahip olmasını sağlar. Elle, özel bir şekilde yazılan düzenli kodlar sayesinde ise müşterilerine Google ve diğer arama motorlarındaki sıralamaları açısından da harika bir başlangıç sağlamış olmak, özellikle reklam ajansları açısından ön plana çıkarmak istedikleri markalar açısından da tercih sebebidir. Ankara’da bulunan birçok web tasarımı firmasının yanı sıra Mikroarea ise; müşterisinin hedef kitlesini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayarak gerçekleştirebilir ve bir reklam ajansı olarak markanızın ve kimliğinizin ön plana çıkmasını sağlayarak daha birçok ihtiyacınıza çözümler sunabilmektedir.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz