?>
Özel Yazılım Geliştirme Nedir?
  • Yayınlama Tarihi: 08/06/2022

Günümüzün çağı ve rekabetçi koşulları, marka ve şirketlerin hayatta kalabilmek için belirli iş gereksinimlerini karşılayan bir yazılım veya uygulama geliştirmelerini zorunlu hale getirmiştir. Özel Yazılım Geliştirme ise bu bağlamda bir kuruluş içindeki veya üçüncü bit kişi tarafından belirli bir kişi veya grup için yazılımı kavramsallaştırma, tasarlama, oluşturma ve dağıtma sürecidir.

Özel yazılımlar, belirli kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuştur ve ticari kullanıma hazır yazılımlardan (COTS) daha verimli olarak kabul edilir. COTS daha geniş bir gereksinimleri hedeflediğinden, daha geniş bir kitle için idealdir. Farklı işletmelerin bunları günlük iş uygulamalarına dahil edebilmeleri için kullanıma hazır yazılımlar tanıtılır ve pazarlanır. Hazır çözümlerin en iyi örneklerinden biri, küresel düzeyde daha geniş bir kitlenin genelleştirilmiş ihtiyaçlarını karşılayabildiği için Microsoft Office'tir.

Örneğin Microsoft Office ve Wordpress, paketlenmiş ticari yazılım ürünleri ve hizmetleridir. Ofis üretkenliği ve web sitesi oluşturmanın genel ihtiyaçlarını karşılarlar. Öte yandan özel yazılım, aşağıdakiler gibi belirli bir dizi ihtiyaç için tasarlanmıştır:

  • Bir üretici için bir saha servis ekipmanı bakım programı
  • Bankanın ve müşterilerinin benzersiz gereksinimleri için tasarlanmış bir çevrimiçi bankacılık uygulaması.

Ismarlama yazılım olarak da adlandırılan özel yazılım geliştirmesi ile her iş ihtiyacı genelleştirilemez. İş süreçleri ve belirli ekiplerin özel çözümler üretmesini gerektiren belirli ihtiyaçları vardır. Özel yazılım geliştirmenin uygulamasını bulduğu yer de tam olarak burasıdır. Örneğin, öğrenciler için kurs modülü portalları veya modernleştirilmiş alışveriş deneyimi için sektöre özel e-ticaret yazılımı özel yazılım paketleridir. Basit olarak kişiye özel bir kıyafet diktirmek gibi de düşünülebilir.

Özel yazılım geliştirme ile ilgili çabalar arasında uygulama özelleştirmesi, uygulama modernizasyonu ve uygulama yönetimi de yer almaktadır. Uygulama özelleştirmesi, COTS uygulamalarını bireysel gereksinimleri destekleyecek şekilde değiştirmeyi ifade eder. Uygulama modernizasyonu, bir işletmenin özel yazılımının gelişen kullanıcı ve pazar taleplerini karşılamaya devam etmesini sağlamada kritik bir rol oynarken uygulama yönetimi; kurulum, güncelleme, performans ve kullanılabilirlik optimizasyonu ve hizmet masası işlevleri gibi görevleri destekleyerek yazılımı etkili hale getirir. 

Özel yazılım geliştirme, ticari yazılımların satın alınması, bakımı ve değiştirilmesiyle rekabet edebilecek bir maliyetle benzersiz gereksinimlerin karşılanmasına yardımcı olduğu için önemlidir. Kuruluşlar benzersiz özelliklere ve işlevselliğe sahip uygulamalara ihtiyaç duyduklarında, özel çözümler tasarlamak ve oluşturmak için yazılım geliştiricilere yönelirler. Özel yazılım, kullanıcıların özel ihtiyaçlarını geleneksel kullanıma hazır paketlerden daha kapsamlı bir şekilde ele alır.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması özel yazılım geliştirme esnasında müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek uygulamanın oluşturulması adına gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.

 


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz