?>
Logo Tasarımının Önemi Nedir?
  • Yayınlama Tarihi: 12/09/2022

Logo Tasarımının Önemi Nedir?

Logo, marka kimliğini ve değerini yansıtan en özel simgedir. Hedef kitleye bırakılmış olunan ilk izlenimdir. O yüzden dikkat! Logo tasarımı, marka kimliği oluşturma sürecinin en kritik adımıdır. Doğru tasarım ile markanızın kendi hikayesini anlatabilir, hedef kitlenizi harekete geçirebilir ve akılda kalıcı hale getirebilirsiniz. Bu sayede insanlar, ilk izlenimleriyle markanıza güvenduyar. O yüzden yaratıcı ve özgün bir logo tasarımı, marka kimliği açısından oldukça önemlidir.

İyi Bir Logo Tasarımı, Markanıza Neler Katar?

Markanızın bilinirliğini arttırır.

➢ İlk verdiği izlenim ile hedef kitleyi çeker.

Güven verir.

➢ Markanızı profesyonel kılar.

Akılda kalıcı bir etki bırakır.

➢ Sizi rakiplerinizden ayırır ve onlara karşı elinizi güçlendirir

Logo Tasarımının Püf  Noktaları

Doğru bir logo tasarımı, ilk bakışta insanların dikkatini çekmeli ve etkileyici bir imaj bırakmalıdır. Peki bunu sağlamanın püf noktaları nelerdir?

Özgünlük

Her marka, biricik ve kendine hastır. Bu doğrultuda marka logosu da bir o kadar özgün olmalıdır. Logo, marka kimliğini yansıtmalıdır ve onu oldukça iyi anlatmalıdır. Başka markaları asla  çağrıştırmamalıdır. Özgün bir logo tasarımında, insanlar logoyu gördüğü an markanın vermek istediği mesajı alır. Marka, insanların aklında kalır ve unutulmaz. 

Yalınlık

Yalınlık, akılda kalıcılık için çok önemlidir.  Verilmek istenen marka algısı, ancak sade bir tasarımla birlikte etkileyici bir hal alır. Logodaki bu marka algısı, tasarımın odak noktasını oluşturur. Yalın bir logo tasarımında odak noktası bellidir ve hedef kitlesi tarafından kolayca algılanır. Fakat logoda karışık imgeler ve renkler kullanılırsa bu odak noktası kaybolur ve insanlar marka algısını yakalayamazlar. Markanın akılda kalıcılığı güçleşir.

Marka Kitine Uygun Renkler

Logo tasarımı yapılırken kullanılan renkler, markaların bayrağıdır. Bu yüzden renk seçimi oldukça kritiktir. Renklerin insan hafızasında belirli çağrışımları vardır. Doğru renk seçimi ile hedef kitleyi etkileyebilir, markanız hakkında oluşturmak istediğiniz algıyı rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Logo tasarımında kullanılan renkler, markanızı yansıtıyor olması gerekir. Örneğin, sağlıklı beslenme üzerine ticaret yapan bir e-ticaret firmasınız. Eğer ki logonuzda “mavi”, “yeşil” ve “beyaz” renklerini kullanırsanız, marka algısını kolayca insanlara ulaştırabilirsiniz. Çünkü mavi sağlığı, yeşil bitki ve yeşillikleri, beyaz ise güveni temsil edecektir. Markanıza uygun renklerle oluşturulan bir logo tasarımı, bu sebeplerle markanızı piyasaya tanıtacak ve ilk izlenim için insanlara bir fikir sunacaktır.

Yazı Karakteri / İmgeler

Logo tasarımında kullanılan yazı karakterleri ve imgeler, tasarımın en can alıcı noktasıdır. Renklerle sağlanılan marka algısını başka bir boyuta taşır ve asıl verilmek istenen algı, yazı karakterleri veya imgeler ile sağlanır. Yazı karakteri, marka kitine uygun şekilde hazırlanmalıdır. Kullanılacak imgeler de marka kiti dışına çıkmamalı ve karışıklık yaratmamalıdır. Logo tasarımı için bu nokta, yaratıcılığın en çok  devreye girdiği noktadır.

Sonuç olarak; eğer marka bilinirliğinizi arttırmak ve hedef kitlenizce dikkat çekip güven duyulmak istiyorsanız, profesyonel bir logo tasarımı yaptırmalısınız. Ne kadar içerikte veya pazarlamada özgün olursanız olun, logo tasarımı olmadan markanızı daha büyük kitlelere ulaştıramaz ve yeterince dikkat çekemez ve marka algısı yaratamazsınız.  


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz